Här är vi – en presentation

 
Vi är ju två personer som står bakom den här bloggen. För den nyfikne följer här en liten presentation, så att ni kan lära känna oss lite. 
 
Vi börjar med Erik...
 
Hej jag heter Erik och jag är manisk. Just nu bygger jag campingskåpbil 24 timmar om dygnet. På natten, när jag vaknar, på jobbet och sen på riktigt så fort jag får möjlighet däremellan! Jag har svårt att tänka på två saker samtidigt och nu ockuperar skåpbilen hela hjärnkontoret. Träffar du mig någonstans och ställer en fråga så kommer jag att fortsätta prata tills du går därifrån. Det är faktiskt inte första gången det är så här. På mina snart 35 år har det här hänt ganska många gånger. Alltså inte just skåpbil. Jag byggde en studio för 10 år sen, renoverade ett hus i några år och det slår aldrig fel! Hjärnan låser sig fast och sen är det projektet all in!
 
Det finns för- och nackdelar med att vara manisk men jag gillar det! Nackdelen är kanske mest sömnbrist och att personer i min närhet blir ganska less på att höra mig grotta ner mig i detaljer. Fördelen är att jag aldrig blivit missnöjd med ett projekt vad jag kan komma ihåg. Jag har tänkt igenom detaljerna tusen gånger innan jag utför dom och visst, det tar tid att köra hängslen och svångrem på allt som kan gå fel, men i slutändan känns det alltid tryggt. Jag har läst bloggar, kollat youtube och pratat med andra med erfarenhet men i slutändan har jag gjort det som jag tycker låter vettigast. Läs inte om hur vi gör och tänk att det kommer bli rätt. Jag gissar en hel del och en del grejer jag gör har jag inte sett andra göra så det kan bli helt fel. Om du tänker ”nu är han väl ute och cyklar” så är chansen ganska stor att det faktiskt är så, jag är medveten om det! När det gäller just skåpbil har jag noll erfarenhet och går endast på magkänsla, JAG ÄR INGET PROFFS! Det är själva meningen. Vi skriver en blogg och dokumenterar hur två amatörer ger sig på att bygga om en skåpbil. Nog med försvar och försäkring om att ingen blint ska apa efter oss, nu ska jag fortsätta dagdrömma om bygget.
 
Och så Matilda...
 
Hej jag heter Matilda, och jag lever med en manisk person. Skämt åsido, för egen del är det rätt bekvämt att slippa vara den som tar kommandot i just byggdelen. Jag har ju ungefär noll erfarenhet av bygg, jag jobbar som skribent (visserligen till viss del för en bygghandel), har en händig pappa som hjälpt mig med all renovering genom livet och min största hantverksmerit är en trälåda jag gjorde i slöjden i fjärde klass. MEN! Jag är en hejare på struktur och inredning, så man kan säga att min tid kommer så småningom. 
 
Jag hatar Excel och siffror, men jag älskar när saker är tydliga och strukturerade. Därför försöker jag att dra planerings- och budgetlasset för bygget. Det där med budget kommer nog bli ett litet problem eftersom både jag och Erik är rätt kassa på att vara ekonomiska. Men jävlar vad fint det kommer att bli. Jag återkommer med ett inlägg om hur vi tänkt med budget och planering och hur vi lagt upp det i mitt hatprogram. 
 
Det jag längtar mest till är att inreda. Jag tycker ju helt opartiskt att jag och Erik har en av de mysigaste lägenheterna i stan (dock inte just nu när det ligger vattenpumpar, kartonger och bodelsbatterier i varje hörn), och där är jag skyldig. Jag ser fram emot att göra vanen till en miniatyr av vår lägenhet, med myspysbelysning, fina färger och kanske någon liten växt. Hur hade du inrett om du fick chansen?
 
Så... detta är vi. Eller ja en del av oss. Vi har höga förhoppningar om att detta kommer att bli ett toppenbygge. Och det är ett otroligt roligt projekt, framför allt eftersom vi gör det tillsammans. Med tanke på att vi klarat ett maraton ihop så borde vi väl klara att bygga en van? Eller?
 
Undrar du något? Fråga! Och det viktigaste att ta med är väl att vi är två glada amatörer. Vi gör inte alltid rätt, vi gör det vi tror är rätt. 
Allmänt | | Kommentera |
Upp